Naționala de rugby a României se pregătește intens în aceste zile în Georgia, unde va debuta, sâmbătă, în noul sezon al Rugby Europe Championship, contra echipei gazdă, favorită în acest meci, dar și la câștigarea competiției.

Partida va avea loc sâmbătă, 1 februarie, de la ora 16.00, și va fi transmisă în direct pe TVR 1.

În lotul oprit pentru acest meci după perioada de pregătire se află uvertura Daniel Plai, actualmente la Steaua, jucător din Gura Humorului, campion la juniori în perioada în care juca la CSȘ Gura Humorului, și Tudor Butnariu, jucători de linia I, ieșean la origine, dar format tot la CSȘ Gura Humorului, unde a fost de asemenea campion național.

Surprinde lipsa din lot a mult mai cunoscutului humorean Mihai Macovei, căpitanul naționalei din ultimii ani, jucător de bază la Colomiers, liga a doua franceză. Apt de joc în Franța, Mihai Macovei a transmis că nu poate fi prezent la acest meci din motive personale. Totuși, acesta ar urma să fie prezent la următorul meci din competiție, partida din Portugalia.

În lotul României sunt destul de multe probleme medicale. Trei jucători au devenit indisponibili după ce au contractat gripă tip B în timpul cantonamentului din Antalya. Doi dintre jucători au ajunschiar la spital pentru a fi tratați de gripă.

Întâlnirile dintre România și Georgia au fost în ultimii ani partidele-cheie pentru câștigarea Rugby Europe Championship, al doilea eșalon valoric al rugbiului european.

“Ne așteptăm la un meci greu cu Georgia, este o echipă bună, al cărei joc a crescut mult în ultimii ani. Așteptăm cu nerăbdare această întâlnire și sperăm să facem un meci bun cu ei. Obiectivul principal pentru noi este să arătăm o atitudine bună, să muncim mult, să fim uniți. Este esențial pentru noi să putem în cele mai grele momente să ne comportăm ca un grup unitar, ca o echipă. Ce ne dorim pentru acest meci este să reușim să punem în aplicare tot ceea ce am acumulat în antrenamente, toate părțile pozitive atât în atac, cât și în apărare. Trebuie să fim disciplinați, să ne bucurăm de această experiență frumoasă, de a juca în Tbilisi împotriva unei echipe bune”, a declarat Andy Robinson, antrenorul României. 

Naționala va mai juca pe 8 februarie în Portugalia, pe 22 februarie acasă, cu Spania, pe 7 martie în Rusia și pe 14 martie pe teren propriu, cu Belgia.  Cele două meciuri de pe teren propriu se vor juca la Botoșani, pe stadionul Municipal.