Selecționerii echipei naționale de handbal feminin a României, Bogdan Burcea și Robert Licu, s-au decis asupra celor 28 de jucătoare care vor face parte din lotul lărgit pentru turneul preolimpic de luna viitoare, din Muntenegru. Printre convocate se află și suceveanca Anca Polocoșer, care a fost titulară pentru România la ultimul Campionat Mondial, care a avut loc în luna decembrie a anului trecut, în Japonia.

În vârstă de 22 de ani, aceasta evoluează în prezent la CS Minaur Baia Mare, iar la nivel de senioare a jucat pentru CSM Cetate Deva, Dinamo Bucureşti şi CSM Roman.

Anca a început handbalul la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Suceava sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Gheorghiu şi a evoluat la echipa Clubului Sportiv Şcolar Suceava. La 12 ani, handbalista suceveană a plecat la CSŞ 2 Baia Mare, un an mai târziu fiind convocată pentru prima dată la naţionala de junioare a României.

O prezenţă obişnuită a loturilor naţionale, Anca Polocoșer a făcut parte din naţionala de tineret (Under 20) a României, cu care a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia în 2016, o generaţie din care au făcut parte, printre altele, Yulia Dumanska, Cristina Laslo, Andreea Taivan şi Lorena Ostase. În urma acestei performanţe Anca a fost desemnată la finele anului 2016 cea mai bună sportivă din judeţul Maramureş în clasamentul realizat de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret. La junioare, Anca a ratat un Campionat Mondial din cauza unei accidentări la genunchi. Se întâmpla în 2014, an în care România a câştigat medalia de aur.

Anca Polocoşer a mai participat şi la turneul final al Campionatului European din Franţa, din 2018, acela fiind debutul la o competiţie majoră la nivel de senioare.

La turneul preolimpic care va avea loc în perioada 20-22 martie, la Podgorica, România se va confrunta cu Thailanda, Norvegia și echipa țării gazdă, Muntenegru.

Iată cum se prezintă lotul lărgit al României care va lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, care se vor desfășura între 24 iulie și 9 august.

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yulyia Dumanska, Diana Ciucă (SCM Râmnicu Vâlcea), Ana Maria Măzăreanu (Minaur Baia Mare).

Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Dana Abed-Kader, Alexandra Severin, Sabrina Lazea (HC Zalău), Elena Dache, Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Cristina Zamfir, Ana Maria Savu, Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Alina Ilie, Andreea Rotaru, Raluca Petruș (SCM Gloria Buzău), Andreea Popa, Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Mădălina Zamfirescu (SCM Râmnicu Vâlcea).

Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău), Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Ana Maria Tănasie (Măgura Cisnădie).

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Teodora Popescu (HC Zalău).