După cum probabil ați aflat, Comitetul Internațional Olimpic a decis, din cauza pandemiei de COVID-19, să amâne Jocurile Olimpice 2020, care trebuiau să se dispute la Tokyo, în intervalul 24 iulie – 9 august, pentru vara anului viitor. Printre sportivii autohtoni care au obținut calificarea la Olimpiadă este și Alin Firfirică, nimeni altul decât cel mai bun atlet din România al ultimilor doi ani. Chiar dacă este legitimat în prezent la Steaua București, aruncătorul de disc în vârstă de 24 de ani a activat până la începutul anului 2019 la Clubul Sportiv Universitar din Suceava. Sportivul antrenat de Daniela Costian nu a rupt însă legăturile cu aceste meleaguri, el efectuând, de altfel, o bună parte a pregătirii de iarnă la Suceava.

Alin Firfirică este de părere că decizia luată de Comitetul Internaţional Olimpic este una normală în contextul global actual şi afirmă că în aceste momente tot ce contează este sănătatea sportivilor și a familiilor lor.

„Hotărârea îi afectează în mod direct pe toţi sportivii calificaţi, implicit şi pe mine, dar trebuie să înţelegem că această măsură a fost luată pentru binele nostru și al spectatorilor.Acum, este foarte importantsă respectăm deciziile luate de către autorităţile statului, să stăm în casă şi să avem grijă de noi. Doar sănătatea contează acum, Jocurile Olimpice mai pot aștepta un an”, a declarat Firfirică, care este unul dintre puținii atleți români creditați cu șanse reale la cucerirea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.