Zilele trecute, în plină perioadă de pauză forțată a sportului românesc, cauzată de pandemia de coronavirus, a apărut știrea că tânărul handbalist sucevean Daniel Stanciuc, de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, a fost ales să reprezinte în România imaginea cunoscutei firme de echipament sportiv Kempa. Este un lucru remarcabil pentru tânărul în vârstă de doar 16 ani, care este considerat de specialiști o viitoare stea a handbalului românesc. Daniel Stanciuc este un jucător de bază al lotului național de cadeți, iar anul trecut a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final rezervat echipelor de juniori III, acolo unde CSU Suceava a cucerit titlul național.

„Daniel Stanciuc este unul din cei mai bine cotați tineri jucători din România la această oră, fiind căpitanul echipei naționale de cadeți. Un handbalist nu doar talentat ci și muncitor, cu mari perspective în viitor. O altă calitate a sa este polivalența putând acoperi orice post la linia de nouă metri. De asemenea, are o viziune foarte bună a jocului la vârsta sa, este tehnic şi ambiţios. El a devenit deja un model pentru colegii săi din club, mai mici şi mai mari, care doresc să calce pe urmele lui și să ajungă la loturile naționale”, a declarat Vasile Boca, antrenorul echipei de juniori II a Clubului Sportiv Universitar din Suceava.

Această generație, de jucători născuți în anii 2004-2005, este una de excepție la gruparea suceveană, în afară de Daniel Stanciuc (coordonator de joc), mai făcând parte din lotul național de cadeți jucătorii Alexandru Reuț (inter stânga), Alexandru Focșăneanu (pivot) și Dragoș Podovei (portar).