După mai multe bâlbâieli, Federația Română de Handbal a luat în sfârșit o decizie în ceea ce privește sezonul actual. S-a hotărât ca în Liga Zimbrilor și în Liga Florilor să nu se acorde titlul de campioană. Luându-se act de clasamentul actual, Dinamo a terminat întrecerea pe primul loc la masculin, iar CSM Râmnicu Vâlcea, la feminin.

Membrii Consiliului de Administrație au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naționale. Viitorul an competițional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin și masculin.

Promovarea în primul eșalon se va juca pe teren cu opt echipe. Încă nu s-a stabilit o dată fixă și modalitatea de desfășurare. Competiția se va disputa după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală. Varianta cea mai optimistă este finalul lunii iunie.

La masculin, turneul final în care se vor decide cele două promovate în Liga Zimbrilor se va disputa cu participarea echipelor clasate pe primele poziții în cele patru serii ale Diviziei A, este vorba de CSU Suceava și Magnum Botoșani (Seria A), CSM Medgidia și CSM Alexandria (Seria B), Szejke Odorheiu Secuiesc și Universitatea Cluj (Seria C), CSM Oradea și Unirea Sânicolaul Mare (Seria D).

„Deocamdată nu știm nimic în plus în afară de ceea ce a apărut și în presă. Așteptăm și noi să vedem când se vor mai relaxa lucrurile și vom putea să ne antrenăm așa cum trebuie. Astea sunt condițiile, trebuie să ne conformăm. Va fi greu, pentru că venim după o perioadă lungă de inactivitate, însă vom merge la turneul final să luptăm și să ne jucăm șansele de promovare”, a declarat Adrian Chiruț, antrenorul echipei CSU Suceava.