Campioana județului Suceava, Siretul Dolhasca, se va confrunta cu Unirea Mircești (Iași) și Bradul Borca (Neamț) la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, care se va derula pe teren neutru, la Vaslui, în intervalul 1-9 august.

În prima partidă se vor afla față în față reprezentantele Iașiului și Neamțului, Siretul urmând să evolueze pe data de 5 august, în compania grupării Unirea Mircești, și pe 9 august, împotriva celor de la Bradul Borca. Toate meciurile vor începe la ora 17.30.

Conform normelor stabilite de FRF, toate formațiile participante la baraj vor trebui să efectueze în perioada următoare trei testări pentru depistarea COVID-19.

Echipa din Dolhasca a efectuat marți dimineață prima testare, la un laborator medical din municipiul Suceava. Au fost testate în total 20 de persoane, dintre care 18 jucători. Toată acțiunea a costat 5.500 de lei. Operațiunea va mai fi repetată de două ori, pe 31 iulie și pe 6 august.

 

Tudor Homneac, unul dintre jucătorii de bază ai echipei, nu va face deplasarea la Vaslui

Antrenorul-jucător Constantin Ferariu ne-a adus la cunoștință ultimele noutăți din tabăra formației sucevene.

„Încercăm să ne conformăm în totalitate cerințelor FRF, mai ales că ne dorim să aducem în premieră fotbalul de Liga a III-a la Dolhasca. Sper să nu avem surprize neplăcute în momentul în care vor anunțate rezultatele testărilor, astfel încât să ne putem prezenta la Vaslui cu echipa standard. O singură absență certă avem în acest moment, cea a experimentatului Tudor Homneac, care nu ne va putea însoți la Vaslui din cauza unor probleme personale. Chiar dacă vom întâlni adversari foarte incomozi, așa cum am mai spus, obiectivul nostru este promovarea în eșalonul al treilea, iar pe această cale doresc să mulțumesc Primăriei și Consiliului Local din Dolhasca pentru sprijin”, a declarat Constantin Ferariu, antrenor-jucător la formația Siretul.

Conform Hotărârii Comitetului de Urgenţă al FRF, vor promova din Liga a IV-a în Liga a III-a 14 echipe câştigătoare ale minigrupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de Asociațiile Județene de Fotbal și de Asociația Municipală de Fotbal București. Respectiva hotărâre prevede că fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din minigrupă, în cadrul unui turneu, care se va desfășura pe teren neutru.

În cazul în care o echipă situată pe locul întâi într-o minigrupă din cadrul barajului de promovare în Liga III-a nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga a III-a sezonul 2020-2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în minigrupa respectivă.