CSU Suceava a reușit să revină în elita handbalului românesc după ce a încheiat pe locul secund turneul de promovare desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, la Sfântu Gheorghe. Sucevenii au câștigat clar primele două meciuri, 33-25 cu CSM Alexandria și 35-27 cu Unirea Sânnicolau, după care au pierdut la limită cel de-al treilea duel, 27-28 cu Magnum Botoșani.

„Suntem foarte bucuroși pentru această performanță. După victoriile din primele două zile, în meciul cu Magnum am preferat să rulăm tot lotul de jucători. Prea mult timp de sărbătorit nu avem, pentru că după o zi de pauză, vom disputa, tot la Sfântu Gheorghe, primele trei etape din Liga Națională, marți cu Steaua, miercuri cu CSM Făgăraș și joi cu Dinamo. Un program foarte încărcat, așadar, mai ales că noi am acumulat deja o stare foarte mare de oboseală, deoarece ne-am consumat nu doar fizic și ci psihic la turneul de promovare. Este clar că adversarii noștri vor fi proaspeți, însă vom încerca să ne recuperăm cât putem de bine și să dăm totul pe teren. Suntem conștienți că ne așteaptă un campionat lung și greu, în condițiile în care vor retrograda la finalul sezonului nu mai puțin de 4 echipe”, a declarat Adrian Chiruț, antrenorul principal al grupării sucevene.

Așadar, marți, de la ora 14.30, CSU Suceava va debuta împotriva celor de la Steaua București în ediția de campionat 2020-2021 a Ligii Naționale de handbal masculin. Miercuri, de la ora 16.00, „studenții” se vor confrunta cu CSM Făgăraș, iar joi, de la ora 13.30, cu Dinamo.