În condițiile în care partida Foresta – Sporting Vaslui nu s-a putut disputa din pricina celor 14 cazuri de COVID-19 depistate în cadrul grupării de pe Areni, toată atenția microbiștilor suceveni s-a îndreptat, sâmbătă, către derbiul local dintre Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni, din cadrul etapei a VII-a a Ligii a III-a. Partida, încheiată nedecis, 2-2, a fost deosebit de spectaculoasă, mult peste nivelul eșalonului al treilea, singurul minus fiind acela că s-a jucat fără spectatori.

Rădăuțenii au fost cei care au început mai bine meciul și au deschis scorul prin Ionuț Plămadă, după un sfert de oră de joc, cu un șut plasat din interiorul careului de 16 metri, în urma unei pase precise recepționate de la Ionel Stoian. Fălticenenii au reușit însă să restabilească egalitatea cu puțin timp înainte de pauză prin Eduard Julei, care a înscris cu un șut precis din mijlocul suprafeței de pedeapsă. Mitanul secund a început perfect pentru echipa vizitatoare, care a trecut în avantaj după reluarea din apropiere lui Cătălin Tutuță, care a profitat de o respingere a portarului Ionuț Puianu.

Cum se întâmplă frecvent la astfel de derbiuri locale, pe final de meci au apărut și nervii, centralul brașovean Robert Ciorbea izbutind performanța de a trimite la cabine nu mai puțin de trei fotbaliști în mai puțin de 10 minute, este vorba de Ionel Stoian de la Bucovina, și Eduard Julei și Christ Afalna, de la Șomuz. Finalul partidei a aparținut formației gazdă, care a forțat egalarea cu toate forțele, mai ales că evolua și cu un om în plus pe teren. Cel care a restabilit echilibrul pe tabela de marcaj a fost tocmai antrenorul – jucător Iulian Ionesi, intrat pe teren de puțină vreme, după ce, în minutul 85, a reluat cu capul, în plasă, o minge centrată din corner de către Vasile Dănilă.

 

Bucovina Rădăuți: Puianu – Coajă, Florescu, Chirilescu, Antonesei, Bejenar, Dănilă, I. Plămadă, Stroe, Stoian, R. Ciobanu. Antrenor: Iulian Ionesi. Au mai intrat: E. Ciobanu, Coroamă, Ionesi și Vatamaniuc.

Șomuz Fălticeni: Chindriș – Toader, Toukam, Forisz, Njindja, Afalna, Tutuță, Julei, Dohotaru, Robciuc, Ursu. Antrenor: Daniel Stoica. Au mai intrat: Padovei, Covășan și Micloș.

 

Rezultate înregistrate în etapa a VII-a:

CSM Pașcani – Dante Botoșani 0-3

Știința Miroslava – Bradu Borca 3-0

Ceahlăul Piatra Neamț – Hușana Huși 3-0

Bucovina Rădăuți – Șomuz Fălticeni 2-2

Partida Foresta – Sporting Vaslui nu s-a putut disputa din cauza focarului de coronavirus apărut în cadrul lotului grupării sucevene, fiind reprogramată de FRF pentru data de 4 noiembrie.

 

Clasament Seria I

1       Ştiinţa Miroslava         7       5       1       1       16-6  16

2       Şomuz Fălticeni7       4       2       1       12-7  14

3       Bucovina Rădăuți        6       4       1       1       16-6  13

4       Hușana Huși       7       4       0       3       10-8  12

5       Ceahlăul Piatra Neamţ         7       4       0       3       9-7    12

6       Foresta Suceava5       3       0       2       10-6  9

7       Sporting Vaslui   6       3       0       3       8-5    9

8       Dante Botoșani  7       2       0       5       8-13  6

9       Bradu Borca        7       1       1       5       6-18  4

10     CSM Paşcani       7       0       1       6       2-20  1

La finalul sezonului, primele două clasate în serie se vor califica în semifinalele play-off-ului de promovare în Liga a II-a, în vreme ce ultimele două clasate vor retrograda în ligile județene.