Stațiunea Poiana Brașov a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute ediția a 12-a a Campionatului Balcanic de alergare montană pentru seniori și juniori 1 (U20). Competiția a fost organizată de către Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, în colaborare cu Federația Română de Atletism, și s-a bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Brașov și al Consiliului Județean Brașov. Atleții din țara noastră au avut o prestație excelentă la această competiție, cucerind un total de nouă medalii, dintre care trei de aur, trei de argint și trei de bronz. Din delegația României au făcut parte și trei atleți suceveni, este vorba de rădăuțeanul Andrei Ihnatiuc, de dorneanul Petru Iulian Pop și de câmpulungeanca Mădălina Elena Sîrbu.

Andrei Ihnatiuc, sportiv pregătit de Andrei Roșcăneanu, la CSS Rădăuți, și Petru Iulian Pop, antrenat de Cristian Prâsneac, la CSM Dorna Vatra Dornei, au reușit să se claseze pe poziția secundă, cu România, în întrecerea pe echipe a juniorilor. În concursul individual, Ihnatiuc s-a clasat pe locul cinci, iar Pop a sosit al nouălea.

În ce o privește pe Mădălina Sîrbu, aceasta a cucerit medalia de bronz în întrecerea pe echipe a junioarelor. La individual, atleta antrenată de Erzilia Țîmpău, la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, a ocupat poziția a noua.