CSU Suceava a pierdut cu scorul de 35-27 (17-13) confruntarea cu CSM București, disputată vineri după-amiază, în Capitală, contând pentru etapa a XI-a a Ligii Zimbrilor. Plecând cu prima șansă în meci, experimentata formație gazdă a reușit să se impună până la urmă clar, la o diferență de opt goluri. Sucevenii au făcut mare risipă de energie, însă probabil ar fi avut nevoie de mai multă inspirație și curaj pe faza ofensivă.

„Era clar că vom avea parte de un meci greu, însă nu mă așteptam să pierdem la o diferență atât de mare. Am ratat foarte mult și am evoluat cu reținere pe atacul pozițional. Pe final am jucat mult mai aproape de ceea ce îmi doresc eu, însă experimentații jucători adverși au știut cum să-și conserve avansul de pe tabela de marcaj. Oricum, CSM București țintește mai sus decât noi. Noi trebuie să muncim ca să rămânem în Liga Națională, iar pas cu pas să construim o echipă competitivă la Suceava, mai ales că avem și mulți tineri talentați în lot”, a declarat antrenorul principal al grupării sucevene, Adrian Chiruț.

Cel mai bun lucru de semnalat după această înfrângere este debutul în primul eșalon, în garnitura „alb-albaștrilor”, a tânărului și talentatului Daniel Stanciuc. Introdus în luptă în ultimul sfert de oră al întâlnirii, coordonatorul de joc în vârstă de 16 ani și jumătate și 1,93 metri înălțime și-a făcut rapid simțită prezența pe teren, izbutind să înscrie și trei goluri. Daniel Stanciuc, care face parte din loturile naționale de cadeți și juniori ale României, este un produs sută la sută al centrului de copii și juniori de la CSU Suceava, fiind descoperit de antrenorul Vasile Boca.

CSU Suceava: Grigoraș, Duman – Loic 6, Petrov 4, Stanciuc 3, Fodorean 3, Furak 3, Popia 3, Nalbantoglu 2, Oancea 1,  Dascălu 1, Manjic 1, Kobzii, Sadovyi, Tofănel, Câmpan. Antrenori: Adrian Chiruț și Iulian Andrei.

CSM București: Krupa, Varo, Pașca – Nantes Campos 10, Tărîță 7, Teixeira 6, Onyejekwe 4, Rotaru 4, Fotache 2, Militaru 1, Becheru 1, Mazilescu, Jerebie, Nica, Davidovic. Antrenor: Eliodor Voica.