Atleta Talida Maria Sfârghiu, legitimată atât la CSM Rarăul cât și la CSM Suceava, a fost desemnată cea mai bună junioară din țară de către Federația Română de Atletism. Sportiva pregătită de antrenoarea Erzilia Țâmpău a avut un an de excepție în care a excelat inclusiv în concursurile de senioare. Talida Maria Sfârghiu este campioană națională în proba 1.500 m, în aer liber, atât la tineret, cât și la seniori, campioană balcanică U20 la 1.500 m în sală și în aer liber, campioană națională la U18 în aer liber și vicecampioană națională la U20 în aer liber, ambele în proba de 800 m.

Visul sportivei sucevene este acela de a ajunge la Jocurile Olimpice și de a cuceri o medalie. De altfel, ea s-a fotografiat pentru Federația Română de Atletism cu un mesaj exact pe această temă. “Fiecare moment trebuie trăit din plin pentru că nu știi niciodată când viața ți se poate schimba brusc”, este crezul după care se ghidează sportiva antrenată de Erzilia Țâmpău.

Printre laureații Federației Române de Atletism se numără și Asociația Județeană de Atletism Suceava, în acest top mai regăsindu-se AJA Cluj-Napoca, AJA Bacău și AJA Botoșani.