Ajuns la campioana României, Arcada Galați, la începutul acestui sezon competițional, tânărul voleibalist sucevean Alexandru Rață, în vârstă de doar 20 de ani, începe să se afirme din ce în ce mai mult, demonstrând că este capabil să facă față la cel mai înalt nivel.

Deși joacă pe același post cu cel mai bun jucător de la formația dunăreană, Lars Klapwijk, talentatul voleibalist de brațul stâng a avut o prestație excelentă la ultimul meci de campionat, soldat cu o victorie clară, cu 3-0 în fața Universității Cluj, reușind nu mai puțin de 12 puncte, cele mai multe din tabăra gălățeană.

De altfel, în clasamentul eficienței în atac din Divizia A1 de volei masculin, Alexandru Rață ocupă locul al șaselea, fiind devansat de trei stranieri și de doi „veterani” români.

Formația Arcada Galați ocupă primul loc în campionat, cu 43 de puncte, fiind urmată în clasament de SCM Zalău, cu 37 de puncte, și de SCMU Craiova, cu 35 de puncte.

Alexandru Rață a ajuns la campioana României de la gruparea Lapi Dej, cu care s-a situat pe locul cinci în precedenta ediție de campionat a Diviziei A1. El a fost descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orășanu, cu care a și jucat mai apoi la echipa locală de seniori, CSM.

Alexandru Rață este în prezent student în anul II la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.