Suceveanul Alexandru Rață se anunță una dintre marile promisiuni ale voleiului autohton. În vârstă de doar 20 de ani, Alex s-a încununat zilele trecute campion al României cu formația Arcada Galați, devansând în ierarhia națională grupările SCM Zalău, SCMU Craiova și Steaua București.

Ajuns la Galați la începutul acestui sezon competițional, de la gruparea Lapi Dej, cu care s-a situat pe locul cinci în precedenta ediție de campionat a Diviziei A1, tânărul voleibalist sucevean a reușit ușor, ușor să arate de ce este capabil, chiar dacă a evoluat pe același post cu cel mai bun jucător de la formația dunăreană, Lars Klapwijk.

La finalul unui sezon competițional în care a avut șansa să evolueze cu Arcada și în competițiile europene, mai întâi în preliminariile Ligii Campionilor și ulterior în Cupa CEV, atingând faza sferturilor de finală, Alexandru Rață a trăit satisfacția de a fi desemnat de către Federația Română de Volei drept cel mai bun tânăr jucător al sezonului.

Crescut într-o familie de sportivi de performanță, atât tatăl, Sorin, cât și mama, Elena, practicând în tinerețe cu succes atletismul, Alex a fost descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orășanu, cu care a și jucat mai apoi la echipa locală de seniori, CSM.

În paralel cu sportul, Alexandru Rață urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, din Suceava, fiind în anul II de studiu.