Municipiul Piatra Neamț a găzduit recent a doua ediție a Cupei Dacus la tenis de câmp pentru copii și juniori. Competiția, care a avut pe tablou concursuri la patru categorii de vârstă, fete și băieți, se află în calendarul Federației Române de Tenis.

Printre participanți s-au aflat și trei tineri talentați de la clubul Select din Suceava, antrenați de frații Alexandru și Bogdan Marasin, care au făcut o figură frumoasă. Astfel, Maya Rotari, principala favorită a turneului, a izbutit să câștige întrecerea fetelor de 12 ani, după ce în meciul decisiv pentru titlu a trecut, nu fără emoții, cu scorul de 6-2, 3-6, 10-4, de Ilinca Drăgan, de la ASC „Lilieci” Bacău.

Bianca Nica, favorită numărul 3 în competiția fetelor de 14 ani, a făcut și ea un concurs foarte bun, însă a avut ghinionul de a se accidenta în timpul finalei mari, disputată în compania Anastasiei Munteanu, legitimată la Altius Tenis București. Bianca n-a rezistat decât în primul set pe teren, pe care l-a cedat greu, în tie-break.

În ce-l privește pe Ștefan Morari, cotat cap de serie numărul 3, acesta a atins pragul semifinalelor în întrecerea rezervată băieților de 12 ani, fiind nevoit să se recunoască învins în fața principalului favorit, David Matei Dandu, de la ACS TCC Piatra Neamț.