Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava au ocupat primele două poziții în ierarhia Seriei I a Ligii a III-a la finalul campionatului și au primit dreptul de participare la meciurile de baraj pentru promovarea în eșalonul al doilea. În urma victoriei cu 3-0 din ultima rundă, din deplasare, cu Bradu Borca, rădăuțenii vot întâlni la meciul de baraj pe cea de-a doua clasată din Seria a II-a, este vorba de Dacia Unirea Brăila.

Foresta, care în urma eșecului cu 2-0 înregistrat în duelul de la Dorohoi, cu Dante Botoșani, a încheiat competiția pe locul secund, se va confrunta la baraj cu Oțelul Galați, ocupanta primei poziții din Seria a II-a.

Conform țintarului stabilit de FRF, pe data de 8 mai, în meciul tur la primei faze a barajului pentru promovare, Bucovina Rădăuți va primi vizita Daciei Unirea Brăila, iar Foresta va evolua pe terenul celor de la Oțelul Galați. Returul este programat o săptămână mai târziu, pe 15 mai. Învingătoarele se vor întâlni într-o nouă manșă dublă, pe 22 și 29 mai, pentru desemnarea formației care va obține dreptul de participare în Liga a II-a în ediția viitoare de campionat.