Turneul Bucovinei, etapă din Romanian Padbol Tour 2021, a fost câștigat de echipa Flux Arena Craiova. Terenurile de padbol de la Clubul AS Campo di Medici din municipiul Rădăuți au găzduit, la finele săptămânii trecute, primul eveniment din acest an din cadrul Romanian Padbol Tour 2021, competiție la care au participat aproape 50 de sportivi de la 18 cluburi din țară, mai exact echipe din București, Giurgiu, Cluj, Craiova, Sighișoara, Gura Humorului, Cugir, Bârlad, Galați, Târgoviște și Rădăuți.

După o serie de partide viu disputate, pe primul loc s-a clasat echipa Flux Arena Craiova, echipă formată din Olivian Surugiu și Victoraș Popescu, locul II i-a revenit unei alte echipe de la același club, formată din Laurențiu Dinuică și Mihai Petre, pe treapta a treia a podiumului a urcat echipa Padbol Giurgiu, Mugurel Vrabie și Gabriel Turnea, iar locul IV a revenit echipei bucureștene de la Padbol Arena, team format din Gabriel Diaconescu şi Andrei Paciucă. Organizatorii i-au premiat pe cei de pe podium cu premii de 2.000, 1.300 și 700 de lei, iar ocupanta locului IV a primit 400 de lei. O notă bună organizatorilor, care s-au străduit și au reușit să ofere cele mai bune condiții, cât şi Primăriei Rădăuți și Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

 

Asociația Română de Padbol urmează să se transforme în federație

Padbolul este un sport oficial recunoscut de către Ministerul Tineretului și Sportului, iar activitatea sa sportivă este organizată și reglementată la nivel național de către Asociația Română de Padbol, instituție care urmează să se transforme în Federația Română de Padbol. Beneficiile practicării padbolului pot fi astfel sintetizate: un sport fără limită de vârsta, greutate, înălțime, sex, un sport care nu necesită abilități tehnice excepționale, promovează distracția și un stil de viată sănătos, îmbunătățește condiția fizică, ajută la dezvoltarea reflexelor și la o mai bună coordonare motorie, îmbunătățește echilibrul aerobic și ajută la pierderea în greutate, este un exercițiu intens pentru creier, complementar pentru alte sporturi, îndeosebi pentru fotbal, padbol corporate – ideal pentru relaxare, teambuilding și competiții și multiple beneficii medicale. Mai mult de atât, padbolul se poate practica în siguranță în această perioadă, echipele fiind formate din câte doi jucători, iar distanțarea se păstrează în mod natural, chiar prin însăși dinamica jocului.