Timp de patru zile, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a organizat, la Bazinul Dinamo din București, probele feminine din cadrul Campionatului Național de înot pentru juniori, tineret și seniori.

O performanță excelentă a reușit sportiva Ilinca Axentioi, de la CSȘ Gura Humorului, ea devenind campioană națională în proba de 400 metri mixt la juniori și vicecampioană la categoria tineret. Sportiva humoreană este pregătită de profesorul Gabriel Pînzaru.

De asemenea, Naționalele au constituit un bun prilej de afirmare și pentru înotătoarele de la CSȘ LPS Suceava, antrenate de Cezar Moscaliuc. Astfel, Maria Verciuc (16 ani) a obținut trei medalii, argint la tineret și bronz la categoria seniori în proba de 100 metri bras și bronz la tineret la 50 metri bras. Oana Sauciuc (15 ani) a cucerit medalia de argint la 200 metri spate juniori. Delia Ostafi (15 ani) a câștigat două medalii de bronz la 200 și 400 metri liber juniori, iar mezina Paula Boleacu (14 ani) a obținut două medalii de bronz la 50 metri bras și la 200 metri fluture juniori.

„Am avut parte de un sezon extrem de dificil din cauza restricțiilor provocate de pandemia cu coronavirus. Sportivii noștri s-au descurcat admirabil având în vedere că s-au pregătit multă vreme în condiții grele. Așa cum le-am spus de fiecare dată, munca și seriozitatea vor da roade. Îi felicit pe toți și le doresc succes în continuare”, a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.