Primul eveniment regional de airsoft organizat în Bucovina a avut loc la finalul săptămânii trecute, în Bucșoaia, orașul Frasin. Este vorba despre evenimentul ”Urban Heroes”, organizat de asociația sportivă de airsoft A.S.A.L.T. și asociația de dezvoltare personală ”Frăția Lupilor”, cu sprijinul Direcției de Tineret și Sport Suceava, al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă”  Suceava, postul de jandarmi montani Frasin, și al Primăriei Frasin. De precizat că proiectul din care fac parte aceste activități în aer liber, „Tinerii în natură. Școala curajului”, este o soluție antistres pe care cele două asociații, A.S.A.L.T. și „Frăția Lupilor”, le oferă tinerilor și adulților pentru a-i scoate din casă, din fața calculatoarelor și de a-i duce în mijlocul naturii. „Astfel, deși pare o joacă de copii, airsoftul are o implicație deosebită asupra corpului și a stării de bine, deoarece prin adrenalina din timpul mișcării, oxigenul de calitate este absorbit mai repede de celule! Dacă în alte sporturi jucătorii acționează singuri și unitar, airsoftul este în mod clar un sport de echipă”, au transmis organizatorii evenimentului de la Bucșoaia.

Misiunile din cadrul evenimentului „Urban Heroes” au fost reprezentate atât de dominațiile unor teritorii, cât și de transportul unor artefacte în diferite zone într-un timp bine definit. La evenimentul regional de airsoft de la Bucșoaia au participat asociații cu state vechi în airsoft, respectiv Carpațisoftair - Piatra Neamț, Urșii Bruni - Bistrița, Compania 7 - Iași, Airsoft Ranger - Iași, CSABT Botoșani, Bad Brothers - Botoșani, A.S.A.B. – Suceava, STAS - Suceava.

Președinții celor două asociații care au organizat evenimentul, Marius Mîndrilă și Marius Lup, au ținut să mulțumească sponsorilor care au ajutat ca această activitate să crească pas cu pas, TopStrong, Sameday Curier prin Cadran Prod,Harivex, General Construct, Eleterm, Restaurantul Ceaunul Bunicii, Promo Plus, Marshall Birotix și Monitorul de Suceava. „Am fost bucuroși de participarea unui număr mare de jucători profesioniști de airsoft și de impresia lăsată acestora deși noi suntem la început de drum! Ne gândim deja la următoarea acțiune și sperăm ca cei ce doresc să practice acest sport să ni se alăture cât mai repede”, au declarat cei doi președinți ai asociațiilor A.S.A.L.T. şi „Frăția Lupilor”.