La iniţiativa mamelor care au copii înscrişi la Secţia de tenis de câmp a Clubului „Nada Florilor” din Fălticeni, s-a desfăşurat până pe 15 septembrie a doua ediţie a Turneului mămicilor la tenis de câmp. Ideea unui nou turneu a apărut după prima ediţie a competiţiei de tenis feminin organizată în urbea de pe Şomuz, în perioada 13-14 iulie. Meciurile s-au desfăşurat pe terenul de tenis acoperit cu zgură de la Baza de agrement „Nada Florilor”, sub atenta supraveghere a instructorului Marcel Dascălu, coordonatorul secţiei de tenis de câmp din cadrul ACS „Nada Florilor”, dar şi a micilor campioni în sportul alb care se pregătesc la acest club.

Marcel Dascălu ne-a spus: „Mămicile care până acum stăteau în tribună sau la marginea terenului şi uneori dădeau indicaţii copiilor cum să lovească mingea sau ce trebuie să facă, la acest turneu au jucat pe terenul pe care copiii lor se pregătesc să fie campioni. De această dată copiii au fost cei care le-au dat indicaţii părinţilor, ei au fost antrenorii lor. A fost un experiment reuşit pe care îl recomandăm şi în alte discipline sportive.

De remarcat că faţă de prima ediţie s-au îmbunătăţit mult nivelul de joc al mamelor şi interesul pentru acest frumos sport care este tenisul de câmp”.

După meciuri intens disputate, în care cei mai importanţi susţinători au fost chiar copiii jucătoarelor, la Nivelul Starter trofeul competiţiei a fost adjudecat de Mihaela Tanasă, urmată de Mihaela Coman (Locul II) şi Ana Filpciuc și Anişoara Nistor, ocupantele locurilor III-IV. La Nivelul Avansaţi, trofeul „Turneul mămicilor la tenis de câmp” a ajuns la Daniela Puşcaşu, pe locul II s-a clasat Mihaela Aioani, locurile III-IV revenind Roxanei Radion şi Alexandrei Pintilii.

Celelalte competitoare care au contribuit la reuşita turneului au fost Dalia Mitocaru, Mihaela Vasiliu şi Corina Pavel.

Prezent la festivitatea de premiere, primarul Cătălin Coman a apreciat că acest turneu are continuitate, are foarte mulţi susţinători mai ales în rândul copiilor şi al doamnelor şi se reuşeşte promovarea mişcării în general şi a tenisului feminin.

Toată lumea a ieşit câştigătoare prin simpla prezenţă. Mămicile au jucat ca nişte adevărate tenismene şi mă bucur că au văzut că nu este tocmai uşor acest sport pe care îl practică copii lor. Este o cupă jucată în familie, la care participă mamele copiilor de la Secţia de tenis de câmp. Premiile sunt mai mult simbolice, constând în diplome de participare și trofeul competiţiei. Scopul cupei este de a promova tenisul feminin și mișcarea, de a consolida relația mamă-copil şi mai ales pentru recreere şi socializare”, a explicat primarul Cătălin Coman. 

Această competiţie va continua şi în sezonul rece prin organizarea Turneului mămicilor în Sala de sport „Gabriel Udișteanu”, fiind aşteptate şi alte mame să se alăture competiţiei.