Vasilică Băițan, președintele Clubului Sportiv Municipal din Suceava, a fost ales recent în conducerea Federației Române de Hochei pe Gheață, în urma scrutinului care a avut loc la București. Acesta va ocupa funcția de vicepreședinte, alături de Marius Păun. În fruntea FRHG a fost reales Alexandru Hălăucă, care a fost votat, în cadrul Adunării Generale de Alegeri, de 9 dintre cele 13 cluburi cu drept de vot. Contracandidatul său, preşedintele clubului Steaua Rangers București, Valentin Dragomir, a primit 4 voturi.

Biroul Federal al FRHG va fi format din Ioan Ioniţă, Cornel Chiriţă, Hodos Laszlo, Marian Caval, Ioan Martin, Petru - Adrian Zahariea, Iurgen - Ciprian Lică, Adrian Poeana, iar cenzor va fi Valentin Dragomir.

„Federația dorește readucerea în prim-plan a acestui complex joc sportiv care aduna altădată o mulțime de copii la patinoar. Trebuie făcut ceva pentru ca acest joc, în pofida încălzirii globale, să iasă din conul de umbră și să revină acolo unde a fost odată. Este nevoie de oferit tinerei generații condiții propice pentru a juca hochei pentru că românii sunt talentați și le place să patineze. Vom încerca revitalizarea acestui joc sportiv în România, pentru a readuce echipa națională acolo unde a fost odată, printre cele mai competitive din Europa”, a declarat Vasilică Băițan, directorul CSM Suceava.

În afară de Vasilică Băițan, la Adunarea Generală de Alegeri a Federației Române de Hochei pe Gheață au mai participat sucevenii Alexandru Nistor, reprezentantul CSM Rădăuți, și Constantin Curelar, din partea Asociației Județene de Hochei.

Printre preocupările noii conduceri a FRHG se află și construirea de noi patinoare în zone în care hocheiul a produs valori, precum Galați, Suceava sau Rădăuți.