Pentru ca proiectul său de conservare şi promovare a patrimoniului folcloric imaterial circumscris genericului „Neamul meu şi satul meu” să nu rămână doar o înregistrare sonoră, ci să poată fi difuzat cu imagini reprezentative, interpretul de muzică populară Călin Brăteanu a pus în scenă la Stupca, în Sâmbăta Floriilor, în ziua de prăznuire a Sf. Mare Mucenic Gheorghe, hora satului, aşa cum a fost odată.

Cu participarea unor grupuri şi ansambluri folclorice din Calafindeşti, Stroieşti, Păltinoasa, Cacica, Gura Humorului, Siret şi Suceava, care s-au mobilizat exemplar, având pe scena ridicată între câţiva brazi seculari din curtea Muzeului „Ciprian Porumbescu” banda (fanfara ţărănească) din Calafindeşti, s-au realizat, pe parcursul câtorva ceasuri, filmările pentru susţinerea cu imagini a celor 17 cântece înregistrate pe CD-ul care poartă numele proiectului.

Aşa că sâmbătă, la Stupca au răsunat alămurile bandei, iar Călin Brăteanu a cântat la hora satului la care au jucat tineri şi vârstnici deopotrivă, îmbrăcaţi în cele mai autentice straie populare din Bucovina.

O horă aşa cum a fost odată, cu flăcăi mândri şi fete îmbujorate, cu familii de gospodari destoinici care după zile de muncă rodnică preţuiesc răgazul sărbătorii, cu tineri sosiţi acasă din armată şi cu copii care alergau printre grupurile de dansatori.

„Eu di când mă ştiu în sat, la noi banda o cântat”, reproduce Călin Brăteanu vorbele tătuţului său.

În mijlocul petrecerii au venit băieţii în sat în permisie, cu valize de lemn şi cu haine militare, prinzându-se şi ei în horă: „Cărăruşă din pădure / Prejmuită cu alune / Spune mândrei mele spune / Supărată să nu fie / Că m-o luat la cătănie...”

S-a cântat „În gară la Burdujeni”, „Măi soldat de roşiori”, „Mândruţă de peste Prut”, s-a cinstit fanfara şi s-a jucat cu foc. Pe seară, grupuri, grupuri oamenii au plecat spre casele lor. A fost hora satului, aşa cum a fost odată.