239 de cadre didactice din judeţ au susţinut ieri proba scrisă a examenului de definitivat, testarea care le asigură acestora o catedră pe perioadă nedeterminată.

49 dintre candidaţii înscrişi au lipsit de la testare, iar alţi 59 au părăsit sălile de evaluare după ce au fost repartizate subiectele. Ei nu au predat lucrările, însă nu vor figura ca absenţi, metodologia permiţând acest lucru.

347 de profesori din judeţ s-au înscris iniţial la examenul de definitivat din acest an.

Proba s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, la 31 de discipline. Durata probei a fost de patru ore, de la ora 10.00 la 14.00.

Dintre cei 347 de candidaţi, cei mai mulţi s-au înscris pentru examenul de limba română (55 de candidaţi), pentru învăţământul primar s-au înscris 50 de candidaţi, pentru educaţie fizică – 39, învăţământ preşcolar – 35, matematică – 28, engleză – 23. La examenul de psihopedagogie specială au fost 14 înscrişi, la religie ortodoxă – 12, geografie – 12, biologie – 10, istorie – 9, economie – 8, consiliere – 6, franceză – 5, fizică – 3.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 11 august la Colegiul „Samuil Isopescu” şi pe definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 11 august, după afişarea rezultatelor, şi 12 august. Rezultatele finale se afişează la centrul de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 18 august.