Noul an şcolar aduce condiţii mai bune de studiu, dar şi o reducere a consumului de energie pentru Şcoala Gimnazială „Vasile Tomegea” Boroaia datorită unui proiect demarat de E.ON România, dedicat îmbunătăţirii condiţiilor din şcolile din România.

Iluminarea corespunzătoare a sălilor de clasă este deosebit de importantă în buna desfăşurare a activităţilor educative, şi de aceea şi în acest an E.ON a venit în sprijinul comunităţilor în care este prezent şi a continuat proiectul „Energie în şcolile copilăriei”. Nouă unităţi de învăţământ din ţară sunt incluse în program, în perioada iunie-august fiind montate circa 6.000 de corpuri de iluminat şi 15.000 de tuburi cu led mai economice şi eficiente, bugetul alocat de E.ON România în 2016 pentru acest proiect ajungând la 650.000 de euro.

“Lucrurile mari se fac cu paşi mici dar siguri şi în mod constant. Ne-am propus încă de la venirea în România să fim aproape cu adevărat de comunitate şi să venim în întâmpinarea nevoilor acesteia. Am susţinut şi susţinem în continuare educaţia, deoarece fără educaţie nu este viitor, şi de aceea dorim prin acest proiect să oferim sprijin unităţilor şcolare şi implicit comunităţii”, a declarat Dan Morari, director general al E.ON Energie România.

Proiectul „Energie în şcolile copilăriei” a debutat în 2012 şi până în prezent a fost dezvoltat în 37 de unităţi de învăţământ din ţară, din mediul rural şi urban, peste 20.000 de copii şi cadre didactice beneficiind de condiţii mai bune de studiu.

În cadrul proiectului au fost montate 15.300 de corpuri de iluminat şi 37.000 de tuburi economice şi cu led, suma investită de E.ON România fiind de 1.580.000 de euro.