Cutremurul cu magnitudinea de 5,3 grade Richter care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona Vrancea, s-a resimțit destul de puternic în județul Suceava. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a informat că seismul s-a produs la ora 2:11, la o adâncime de 91,6 kilometri. Imediat după producerea cutremurului, mai mulți suceveni au postat pe Facebook că au simțit puternic seismul, timp de câteva secunde, fără însă a fi raportate și pagube. Cutremurul a fost resimțit atât în municipiul Suceava, cât și în alte localități ale județului.

Un raport publicat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă a avut la Suceava o intensitate de grad 3, ceea ce reprezintă o intensitate slabă și care nu provoacă pagube.

Cei care au resimțit cutremurul de la primele ore ale zilei de sâmbătă pot completa un formular pentru determinarea intesității macroseismice resimţite, la adresa de internet http://www2.infp.ro/dyfi/27255.

Datele furnizate sunt utilizate pentru întocmirea hărţilor de intensităţi macroseismice.