Biserica „Sf. Ilie” din satul omonim din comuna Șcheia a găzduit vineri un impresionant concert de colinde susținut de elevii școlii din localitate.

Concertul, cu genericul „Deschide ușa, creștine!”, s-a înscris în programul activităților de voluntariat SNAC a cadrelor didactice ale școlii din Sf. Ilie, structură a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia.

Înfiorați și emoționați, bunici, părinți, elevi și cadre didactice au cântat bucuria Nașterii Domnului.

Preotul Eduard Gavrilei, gazda credincioșilor de la mic la mare, le-a oferit colindătorilor colăcei și dulciuri, dar, pentru că se apropie sărbătoarea Crăciunului, sărbătoarea bucuriei de a dărui, părinții, elevii și cadrele didactice s-au gândit și la copiii instituționalizați la Căsuța de Tip Familial Șcheia, care-au venit însoțiți de coordonatorul centrului, Cristian Jiduc, oferindu-le tuturor cadouri din toată inima.

Pentru gestul nobil al dăruirii, preotul Eduard Gavrilei, părinții, elevii și cadrele didactice implicate - prof. Irina Condurache, Lăcrămioara Clucerescu, Gina Constantin, Roxana Crudu, Dana Maria Ignat, Lăcrămioara Confederat, Geanina Luca, Graţiela Neamţu, Vasile Andrei - merită toată prețuirea.