Avaria de pe returul magistralei II de termoficare a fost remediată, după mai mult de opt ore de muncă, o intervenție de consolidare a conductei de termoficare fiind făcută și pe turul acesteia, situat de cealaltă parte a străzii.

„Am dat deja ordinul de umplere a instalațiilor. Operațiunea durează câteva ore, dar preconizăm că în jurul orei 18.00 căldura va fi asigurată în locuințele tuturor consumatorilor racordați la sistemul centralizat”, a declarat Mugur Corlățean, directorul general al Thermonet Suceava.

Reprezentanții Thermonet au oferit câteva lămuriri cu privire la oprirea furnizării apei calde și a agentului termic ca urmare a lucrărilor de reparație a conductei:

“Sistemul de transport și distribuție a agentului termic aparține Primăriei, Thermonet fiind doar operatorul acestui sistem. Din păcate, de 40 de ani, sistemul nu a mai fost modernizat sau eficientizat. Există un plan de înlocuire a țevilor vechi, prin accesarea de fonduri europene, aplicantul fiind Primăria, însă procedura durează și este în curs. Între timp, Thermonet remediază și întreține sistemul de transport, asumându-și costurile de reparații și suportând pierderile, în condițiile în care rețeaua aparține domeniului public”, a adăugat Mugur Corlățan.

Lucrările de remediere a avariei apărută pe magistrala II de termoficare a Sucevei, care alimentează cartierele Centru, Zamca, George Enescu, Obcini şi Areni, au început de la 5.30 dimineața.