Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava a stabilit opt centre de evaluare a dezvoltării psihosomatice a preşcolarilor, pentru înscrierea în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2017-2018.

Evaluarea psihosomatică şi avizul din partea psihologului sunt obligatorii pentru preşcolarii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, care pot fi înscrişi în învăţământul primar.

Pentru a şti dacă viitorul elev ar parcurge cu succes clasa pregătitoare, părinţii pot solicita evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului lor, efectuată de psihologii CJRAE Suceava.

Perioada prevăzută în metodologie, pentru realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, este 23 februarie –14 martie 2017, în intervalul 10.00-18.00.

La nivelul municipiului Suceava vor fi organizate două centre de evaluare, unul la sediul CJRAE Suceava, de pe str. Calea Unirii 7-9, şi celălalt la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

În Rădăuţi, centrul de evaluare va funcţiona la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, iar la Fălticeni, la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”. 

La Gura Humorului, evaluările se vor realiza la Colegiul „Alexandru cel Bun”, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, centrul de evaluare va fi organizat la Colegiul Silvic „Bucovina”, iar pentru zona Vatra Dornei, evaluarea va fi asigurată la Liceul Teoretic „Ion Luca”. Un alt centru de evaluare va fi organizat la Liceul Tehnic “Ion Nistor” Vicovu de Sus.

CJRAE Suceava transmite că „evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va realiza în prezenţa părintelui sau a tutorelui legal care îl însoţeşte. Cererile prin care părinţii solicită evaluarea vor fi furnizate de psihologii examinatori şi vor fi completate în ziua evaluării. Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice va fi comunicat în scris în ziua evaluării”.

Documentele necesare cu care se prezintă părinţii însoţiţi de copil la evaluare sunt: copie certificat de naştere şi adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia “clinic sănătos” sau “apt pentru şcoală”.