„Caravana folclorului” a fost primită cu aplauze marţi, 21 februarie, de publicul din  comunele Bogdăneşti şi Fântânele - satul Stamate. Întâlnirile-spectacol din cadrul proiectului „10 pentru folclor”, ediţia a II-a, au fost un succes, iar publicul s-a dovedit nerăbdător să întâlnească artişti îndrăgiţi din lumea muzicii populare.

Căminul cultural din Bogdăneşti a fost neîncăpător pentru numărul mare de spectatori care au venit să se întâlnească cu membrii echipei „10 pentru folclor”. Artiştii au susţinut introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din comună.

Tot la Căminul cultural din Bogdăneşti, tânăra interpretă de muzică populară Andra Matei a prezentat în premieră cele mai noi cântece pe care le-a înregistrat luna trecută. Spre finalul întâlnirii de la Bogdăneşti, spectatorii au avut parte de o surpriză. Pe scenă a urcat unul dintre cei mai iubiţi tineri interpreţi din Ardeal, hunedoreanul Ovidiu Homorodean. Spectacolul s-a încheiat cu un moment special pregătit de Grupul vocal-instrumental „Noiţele” din Bogdăneşti, format din elevi vrăjiţi de vioară, coordonaţi de învăţătorul Ion Costîn.

De la Bogdăneşti, „Caravana folclorului” a plecat în aceeaşi zi la Căminul cultural din localitatea Stamate, comuna Fântânele, unde după ora 16.30 a avut loc întâlnirea-spectacol în cadrul căreia fiecare dintre membrii echipei „10 pentru folclor” a pledat prin discurs, joc şi cântec pentru introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din comuna Fântânele şi nu numai. Primarul comunei Fântânele, Vasile Hîj, le-a mulţumit tuturor oaspeţilor pentru momentele frumoase pe care le-au creat.

Proiectul „10 pentru folclor” continuă pe 23 februarie, de la ora 14.00, la Zamostea, de la ora 18.00, la Udeşti; 24 februarie, de la ora 13.00, la Şcheia (Sf. Ilie), iar la ora 16.30, la Cornu Luncii.