Regizorul Alexander Hausvater a început la Suceava producţia unui spectacol eveniment, a cărui premieră va avea loc pe 15 mai.

Reputatul regizor lucrează intens cu actorii Teatrului „Matei Vişniec” pentru spectacolul „Fernando Krapp mi-a dat această scrisoare”, de Tankred Dorst şi Ursula Ehler, după o nuvelă a faimosului scriitor spaniol Miguel de Unamuno (traducerea Victor Scoradeţ, adaptarea Alexander Hausvater).

Ce spune Alexander Hausvater despre spectacolul „Fernando Krapp mi-a dat această scrisoare”: „Un vis muzical, bazat pe magia inspirată din pictura contemporană spaniolă, spectacolul îmbină poezia, muzica, dansul flamenco, corala, proiecţia video şi un text de o fragilitate unică bazat pe romanul bine cunoscut al autorului spaniol, Miguel de Unamuno. Spectacolul are ca ţintă o lume inexprimată, o lume a fanteziei şi a umorului negru, în care Iulia, o tânără fată, se ascunde. Când întâlneşte un personaj suspect, cu un trecut dubios, ea devine inspiraţia unui adevărat roman poliţist. Cel care a omorât o dată, va omorî din nou. Şi dacă soţul ei, Fernando Krapp, ascunde asasinarea unei soţii şi a multor iubite, înseamnă că se pregăteşte pentru o nouă crimă”.

Alexandru Hausvater este unul dintre cei mai spectaculoşi regizori români, numit „artist-fenomen al teatrului lumii”.