Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Suceava promovează, în perioada 5 - 19  mai, campania de informare şi educare „Salvează Vieţi: Igiena Mâinilor”.

Iniţiativa anuală „Salvează Vieţi: Igiena Mâinilor” este parte a efortului major global coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care sprijină profesioniştii din domeniul sănătăţii în vederea îmbunătăţirii igienei mâinilor în cadrul serviciilor medicale, pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale, care pun frecvent viaţa în pericol.

În acest an, tema campaniei este: „Combate rezistenţa microbiană - este în mâinile tale”.

Scopul campaniei este de a creşte nivelul de conştientizare în ceea ce priveşte importanţa igienei mâinilor în domeniul îngrijirilor de sănătate, promovarea şi susţinerea îmbunătăţirii igienei mâinilor.

Potrivit reprezentanţilor DSP, ”Tema <Combate rezistenţa microbiană - este în mâinile tale> încearcă să influenţeze legătura dintre prevenirea infecţiilor şi rezistenţa microbiană la antibiotice şi se adresează indivizilor din fiecare nivel al sistemului de sănătate. Combaterea rezistenţei microbiene la antibiotice este o chestiune personală, iar impactul depinde atât de acţiunile indivizilor din prima linie, cât şi de acţiunile liderilor”.

Spitalele şi alte unităţi sanitare sunt invitate să ia parte la această iniţiativă globală pentru a continua creşterea nivelului de conştientizare în privinţa importanţei igienei mâinilor, pentru a transfera acţiunile la nivelul îngrijirilor şi pentru a reduce infecţiile nosocomiale.

Spitalele şi alte unităţi sanitare care doresc să-şi îmbunătăţească controlul infecţiilor, sunt invitate să se înregistreze pentru „Salvează Vieţi: Igiena Mâinilor” la următoarea adresă: www.who.int/gpsc/5may/register/en/.