Angajaţii din învăţământul preuniversitar anunţă noi acţiuni de protest, programate la finele acestei luni. Astfel, miercuri, 31 mai, între orele 12.00-14.00, se va desfăşura o pichetare a sediului Parlamentului, situat în Parcul Izvor, la acţiune fiind prezenţi şi membri ai Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS).
Potrivit liderului ASIS, prof. Giani Leonte, „motivul protestului îl constituie faptul că Senatul României a votat Proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, fără să ţină cont de solicitările şi observaţiile federaţiilor sindicale din învăţământ şi sensibilizarea deputaţilor, care urmează să dezbată şi să aprobe, ca for decizional, acest proiect legislativ”.

Acesta a mai completat că principalele solicitări ale salariaţilor din învăţământ sunt poziţionarea mai bună a personalului din învăţământ în grilele de salarizare şi acordarea primei tranşe de majorare salarială de la 1 iulie 2017, aşa cum se prevede şi în Programul de Guvernare aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 1/2017. Totodată, sindicaliştii cer eliminarea anomaliilor existente în proiectul legii privind modul de stabilire a îndemnizaţiilor de conducere pentru personalul din învăţământ, dar şi privind stabilirea salariilor unora dintre categoriile de personal didactic auxiliar şi personal nedidactic.