Aproape o treime dintre candidații care s-au înscris pentru a susține a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat (matematică sau istorie) au absentat de la testarea de miercuri.

Astfel, potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Suceava, „din cei 771 de elevi înscriși pentru a susține proba, 543 au fost prezenți (449 - matematică, 94 - istorie) și 228 sunt absenți (176 - matematică, 52 – istorie)”.

Miercuri a fost programată proba la matematică și cea de istorie din cadrul examenului de bacalaureat, în funcţie de profilul pe care liceenii l-au urmat în anii de liceu. Absolvenţii de la profilul real, de la filiera tehnologică sau profilul pedagogic au susţinut examenul scris la matematică, în timp ce candidaţii de la uman sau vocaţional au dat examen la istorie.

Joi, 24 august, este programată proba la alegere a profilului şi specializării. 783 sunt așteptați în cele patru centre de examen din județ (biologie – 388, geografie – 208, logică, argumentare și comunicare – 127, informatică – 17, sociologie – 15, fizică – 13, psihologie – 8, economie – 4, filosofie – 2, chimie – 1).