Sucevenii îşi pot înscrie profesorii preferaţi în cursa pentru câştigarea Premiului Mentor pentru Excelenţă în Educaţie, distincție anuală care se acordă acelor dascăli sau antrenori care au descoperit și au lansat tinere talente și le-au sprijinit primii pași.

Nominalizările se pot face până la finele lunii decembrie prin formularul de pe pagina www.pentrucomunitate.ro (http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=611&Itemid=128&lang=ro).

În cadrul programului, lansat prima data în 2010, anual sunt premiați 10 profesori și antrenori, premiul constând dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemţoi și 8.000 de lei.

Premiul Mentor pentru Excelență în Educație îşi propune să evidenţieze profesorii al căror devotament şi entuziasm au contribuit esenţial la dezvoltarea și punerea în valoare a talentelor discipolilor lor.

„Cunoașteți un profesor bine pregătit profesional, devotat, entuziast, care a susținut pregătirea școlară a copilului dumneavoastră, organizând cercuri de specialitate, susținându-l la concursuri, dându-i sfaturi utile pentru dezvoltarea talentului său? Ajutați-ne să-i găsim pe cei mai buni dintre acești profesori, antrenori, mentori!”, transmit organizatorii evenimentului.

Reamintim că în 2015, profesorul de geografie Marcel Porof, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, s-a numărat printre cei zece laureați, iar în 2014, profesoara de limba și literatura română, de la Vatra Moldoviţei, Daniela Luminiţa Ceredeev, a fost pe lista premianților.

În 2013, a fost premiat profesorul de educație tehnologică, de la Liceul Tehnologic Dumbrăveni, Romeo Bolohan.