Liberalii suceveni acuză actuala guvernare PSD – ALDE se face vinovată de faptul că anul acesta nu se va schia pe pârtia de schi de pe Rarău, din Câmpulung Moldovenesc. Într-un comunicat de presă transmis de PNL Suceava se arată că în loc să se ocupe de alocarea fondurilor necesare pentru deschiderea acestei pârtii, marea preocupare a celor de la PSD este, de o bună bucată de timp, trimiterea de comunicate, indignați fiind de apelurile făcute de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de a se asigura fonduri pentru județul Suceava.

„Nu credem ca asta așteaptă comunitățile locale, județul, de la cei care astăzi fac parte din coaliția de guvernare. Dar probabil că mai mult nu pot, sau nu vor. În loc să facă ce trebuie pentru acest județ, fie în grupul PSD, fie în comisii sau în plenul Parlamentului, avem imaginea a doi deputați PSD care stau în banca lor, scriind comunicate după dictare. Iar în aceste zile trebuie sa acopere o mare mizerie, bugetul dezastruos pentru județul Suceava și pentru toate Regiunea Nord-Est. Cum este posibil ca la Transporturi această regiune să aibă un buget de peste 10 ori mai mic decât regiuni din sud sau centru? Culmea, chiar regiuni ale liderilor naționali PSD”, precizează liberalii suceveni. PNL Suceava arată că în timp ce parlamentarii PSD de Suceava ar trebui promoveze și să susține amendamente la buget în condițiile în care „guvernarea ne-a lăsat la coada cozilor și ne-a condamnat la izolare”, aceștia trimit comunicate de presă. Liberalii suceveni consideră, de asemenea, că judetul Suceava va fi lăsat fără bani în 2018, și asta în care „PSD scria altceva, tot într-un comunicat”.

În comunicatul PNL Suceava se mai arată că ultima „ispravă” a PSD este un comunicat „cu vorbe goale și neadevăruri” referitor la pârtia de schi de pe Rarău, care seamănă izbitor cu abordările social democraților cu privire la centura Sucevei. Liberalii suceveni consideră că în în acest an trebuia să se schieze pe pârtia de pe Rarău, însă din cauza plăților restante nu se va întâmpla acest lucru. „Un lucru este foarte sigur și-l poate vedea și orice pesedist: nici în acest an nu se va putea schia pe pârtia de la Câmpulung Moldovenesc. Iar cauza este cea pe care a spus-o și Gheorghe Flutur: sunt plăți restante, la lucrările executate, de 2,4 milioane de lei. Neavând acești bani, constructorii nu pot aduce o serie de subansambluri și echipamente, și astfel pârtia nu poate fi omologată în acest an. Aceasta este realitatea, pe care sucevenii trebuie să o știe”, a mai transmis PNL Suceava.

Liberalii arată că sucevenii trebuie să știe că pârtia de schi de pe Rarău a primit o finanțare de 10 milioane de euro în timpul primului mandat a lui Gheorghe Flutur de președinte al CJ Suceava, după care, în guvernarea PSD nu s-au mai alocat fonduri. PNL Suceava a mai precizat că apoi, în 2016, Guvernul Cioloș aloca încă patru milioane de euro euro.