O amplă acţiune de control derulată de poliţiştii suceveni în mai multe localităţi ale judeţului s-a lăsat cu un număr impresionant de sancţiuni. Mai exact, oamenii legii au dat 207 amenzi în valoare de aproape 78.000 de lei. Cu ocazia aceleiaşi acţiuni au fost legitimate peste 1.000 de persoane care la acea oră se aflau în cluburi, baruri, discoteci sau săli de jocuri.

„Un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice. În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava şi poliţiştii de proximitate şi de ordine publică au efectuat verificări în peste 30 de unităţi de alimentaţie publică. Au fost sancţionaţi mai mulţi minori care consumau alcool sau fumau în incinta unor baruri, fiind luate, de asemenea măsuri de sancţionare şi faţă de administratorii unităţilor respective şi faţă de personalul de serviciu”, a precizat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Pentru depistarea celor care au consumat băuturi alcoolice cu ocazia petrecerilor din cluburi, baruri şi discoteci, iar mai apoi s-au urcat la volan, au fost organizate mai multe filtre rutiere, iar surprizele nu au întârziat să apară.

În proximitatea barurilor şi discotecilor au fost organizate 30 de filtre şi au fost reţinute 28 de permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice. De asemenea, au fost retrase şi 12 certificate de înmatriculare.

Reprezentanţii IPJ Suceava au oferit şi câteva exemple în acest sens. Astfel, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, când s-a derulat acţiunea, un tânăr de 24 de ani din municipiul Suceava a fost prins în satul Poiana în timp ce conducea un autoturism după ce consumase băuturi alcoolice. „Acul” etilotestului s-a oprit la 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi noapte, la Todireşti, un tânăr de 27 de ani a fost tras la rândul său pe dreapta. Etilotestul a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt teribilist a fost prins pe drumul judeţean 209C din Moara. De această dată, tânărul în vârstă de 22 de ani nu consumase băuturi alcoolice, dar nu avea maşina înmatriculată. Pe lângă faptul că circula fără numere de înmatriculare, efectua şi drifturi în zăpadă, ceea ce le-a atras atenţia poliţiştilor.

Reprezentanţii IPJ Suceava au ţinut să atragă atenţia şi celor care gestionează activitatea cluburilor, barurilor şi discotecilor să nu permită escaladarea certurilor sau a violenţei şi să apeleze ori de câte ori este nevoie la ajutorul poliţiştilor.