Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat în weekend o acțiune pe raza județului pentru identificarea persoanelor care conduc vehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 354 de conducători auto.

De asemenea, au fost constatate 4 infracţiuni rutiere.

Au fost aplicate 99 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 38.365 lei.

Totodată, au fost reţinute 8 permise de conducere, din care 7 pentru alcool şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.29, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 290, din comuna Vereşti, autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani, din orașul Salcea. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de„conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,se precizează în comunicatul poliţiei.