Spitalul de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava are, de joi, 15 februarie a.c., o nouă secție, cea de Îngrijiri paliative, destinată pacienților aflați în stadii terminale de boală. Cea de-a 25-a secție din structura unității medicale a fost inaugurată de managerul spitalului, Vasile Rîmbu și de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și va fi operațională de la 1 martie, după ce deliberativul județean va aproba organigrama.

Secția de Îngrijiri paliative este destinată exclusiv pacienților spitalului, care au nevoie de tratamente care să le amelioreze durerile provocate de bolile fără speranță de vindecare și care primesc astfel şansa de a fi trataţi până în ultima clipă cu demnitate şi cu respect.

Evidențele Spitalului de Urgență Suceava arată că în multe dintre secții, dar în special la Neurologie, Neurochirurgie, Terapie Intensivă și Oncologie sunt permanent bolnavi în stadiu terminal. În perioada 2014-2017, 11.630 pacienți ai spitalului au avut nevoie de îngrijiri paliative.

1.176 dintre aceștia erau în stadii terminale de boală. Numai în primele 10 luni ale anului trecut, numărul celor ale căror suferințe erau de competența îngrijirilor paliative a fost de 2.457 pacienți, dintre care 272 în stadii terminale.

Lucrările la noua secție au început în luna octombrie a anului trecut și, în mai puțin de 5 luni, spațiul de depozitare de la demisolul secției de Pneumologie a devenit o unitate de referință în domeniu, după cum a spus, la inaugurare, președintele CJ, Gheorghe Flutur.