Suceava se numără printre județele unde au fost depuse cele mai multe cereri de înscriere la clasa pregătitoare, în primele două zile din perioada alocată înscrierilor (8 și 9 martie) fiind depuse 1.019 solicitări.

Din acestea, 892 sunt cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2018, iar 127 sunt pentru copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2018.

Potrivit situației preliminare publicată de Ministerul Educaţiei, cele mai multe cereri au fost depuse în București (4.711), urmat de Cluj, Constanța, Timișoara, Iași, Prahova, Bihor, Argeș, Suceava, fiecare cu peste 1.000 de cereri.

Potrivit datelor înregistrate în sistem, în primele două zile de înscriere au fost completate, la nivel naţional, 31.601 cereri.

Ministerului Educației transmite că, în prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. În perioada menționată, părinţii vor completa, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, o cerere-tip de înscriere.

Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri).

Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție vor fi înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu și ulterior se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripții școlare.

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.