Rezultatele foarte bune obținute la etapa județeană a Olimpiadei de Geografie din 3 martie, de la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, i-au propulsat pe șase elevi suceveni în lotul care va reprezenta Suceava la etapa națională a competiției. 73 de elevi au participat la testarea județeană.

De la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, s-au calificat doi elevi, ambii pregătiți de prof. Radu George Ciumașu: Ioana Țîmpău din clasa a IX-a și Bogdan Daniliuc din clasa a XI-a.

Din ciclul gimnazial (clasa a VIII-a) s-au calificat Daria Balahură - Școala Gimnazială „Teodor Ștefanelli” Câmpulung Moldovenesc (prof. îndrumător Mihaela Solcan) și Alexandru Gherasim - Școala Gimnazială Zamostea (prof. Adriana Adochiței).

Lotul este completat de Alexandru Ștefăniță Miron din clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Marcel Porof) și Teodor Marcan din clasa a X-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (prof. Mihaela Iuliana Ciubotariu).

Olimpiada Națională de Geografie va avea loc în perioada 1 - 7 aprilie, la Brăila, elevii urmând să fie însoțiți de prof. Radu George Ciumașu.