Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben de vreme rea, care va afecta judeţul Suceava, începând de sâmbătă, ora 14.00, până duminică, la ora 23:00.

Prima avertizare, de ploi însemnate cantitativ, va fi în vigoare de sâmbătă, de la ora 14.00, până duminică, la ora 08.00.

Al doilea cod galben, care intră în vigoare începând de sâmbătă, 17 martie, ora 18.00, până duminică, 18 martie, ora 08.00, vizează fenomene precum precipitaţii moderate cantitativ sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, şi intensificări ale vântului.

În jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

A treia avertizare meteo pentru judeţul Suceava, valabilă duminică, în intervalul orar 08.00-23.00, este de precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi răcire accentuată. În intervalul menţionat se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade Celsius mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Administraţia Naţională de Meteorologie a precizat că vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul săptămânii viitoare.