Municipalitatea suceveană a fost reprezentată luni, 21 mai, la Bacău, la o întrunire la nivel înalt, pe tema dezvoltării urbane, care reuneşte primari din oraşe europene şi româneşti, beneficiind de prezenţa comisarului european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, şi a premierului României, Viorica Dăncilă.

Tema discuţiilor a fost “Investiţiile urbane în Europa: provocare pentru schimbare”, reprezentantul Sucevei, viceprimarul Lucian Harşovschi, luând cuvântul pentru a discuta cu factorii implicaţi despre fondurile alocate municipiului şi ridicând o serie de probleme tehnice care au rămas în soluţionare, vizând o mai bună absorbţie a fondurilor europene.

„Datorită colegilor mei, Suceava este un exemplu de bună practică în regiune, având deja proiecte depuse la ADR NE, pe axa 4!”, a remarcat Lucian Harşovschi.

Conferinţa organizată de Direcţia Generală Politică Regională şi Urbană (DG Regio) a avut loc la Centrul de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov" din Bacău, cu participarea a numeroşi reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional, ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi ai Ministerului Fondurilor UE.

Conferinţa s-a axat pe implementarea sprijinului acordat de UE pentru dezvoltarea urbană durabilă integrată în perioada 2014-2020 şi post 2020, precum şi pe modalitatea în care fondurile UE modelează peisajul urban în prezent şi în viitor.