Sportivi de la Clubul Sportiv ACS Invictus Moldoviţa s-au calificat la Campionatul European de Cheerleading de la Helsinki (Finlanda), ce se va desfăşura în perioada 30 iunie - 1 iulie. Sportivii de la Invictus au obţinut locul II, titlul de vicecampioni naţionali la Campionatul Naţional de Majorete Tradiţionale şi Cheerleading, care s-a desfăşurat pe 20 mai, la Baia Mare. Clubul Sportiv ACS Invictus Moldoviţa a participat în concurs cu patru echipe, la diferite discipline de dans, obţinând de două ori titlul de vicecampioni naţionali şi o dată titlul de subvicecampioni naţionali, dar şi un loc IV la disciplina Cheer Dance. A luat locul II, obţinând titlul de vicecampioni naţionali, şi s-a calificat la Campionatul European de la Helsinki echipa formată din: Delia Minodora Baroian, Ştefana Coroamă, Dalia Priscorneac Belei, Bianca Matiasevici (Cheer Dance Hip Hop Cadeţi). De asemenea, a luat locul II, obţinând titlul de vicecampioni naţionali, şi s-a calificat la Campionatul European din Helsinki echipa Cheer Dance Freestyle Pom Pon Juniori, formată din: Mirauţă Spânu, Bianca Elena, Alma Dalia Huber, Adelina Sauciuc, Evelina Caraciuc, Ana Maria Goraş, Oana Cristina Nastiuc, Laura Ciuverca, Gabriela Simerea, Paula Coroamă, George Nicolae Loba, Delia Minodora Baroian. Locul III a fost obţinut de echipa de Cheerdance Hip Hop Juniori, formată din: Ana Maria Goraş, Oana Cristina Nastiuc, Laura Civercă, Gabriela Simerea, George Nicolae Loba. Echipele calificate la Campionatul European de Cheerleading, organizat anul acesta în Finlanda, sunt cele de Cheerdance Hip Hop Cadeţi şi Cheer Dance Freestyle Pom Pon Juniori.

În spatele acestor performanţe deosebite stă un om cu totul special, Emanuela Alina Mititel, preşedintele fondator al Asociaţiei Club Sportiv Invictus Moldoviţa, antrenor şi coregraf în cadrul clubului la diferite discipline, care face totul din dorinţa de a promova performanţa sportivă pentru toate categoriile de vârstă, pentru a oferi posibilitatea tuturor de a practica un sport şi pentru a-şi pune în evidenţă calităţile sportive.

„Îmi doresc foarte mult ca evoluţia acestui club să fie una pozitivă şi am speranţa că în acest proiect, început acum doi ani, mi se vor alătura şi alţi antrenori pasionaţi şi dedicaţi sportului, care doresc să îl promoveze, având totală încredere că prin muncă totul este posibil, chiar şi în mediul rural”, a spus Emanuela Alina Mititel. Rezultatele vorbesc de la sine. Mereu se vorbeşte despre sportivii de la Moldoviţa la campionate naţionale şi internaţionale de majorete tradiţionale şi cheerleading.

Antrenoarea este foarte mândră de elevii ei, care chiar şi fără condiţii excepţionale de antrenament au muncit până la epuizare pentru a ajunge la această performanţă, crezând mereu că vor reuşi. „La fel de mândră sunt şi de părinţii acestor copii, şi de toţi cei care i-au susţinut în visul lor de a reuşi în ce şi-au propus. Pentru toate astea le mulţumesc”, a completat antrenoarea Emanuela Alina Mititel, care se străduieşte să strângă fonduri pentru a putea participa la aceste campionate, costurile fiind unele foarte mari.

Pentru cei care doresc să se implice în creşterea performanţelor sportive ale acestor copii, le punem la dispoziţie un cont curent în lei şi unul în euro, cu datele „susţin performanţa”: Contul curent în lei (BCR) RO82RNCB0236153632000001; Contul curent în euro (BCR) RO98RNCB0236153632000004.