Consiliul Județean Suceava va scoate la licitație, săptămâna viitoare, proiectarea și execuția lucrărilor la un nou terminal al Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare”. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în cursul săptămânii viitoare va fi finalizat caietul de sarcini pentru această investiție, amintind că administrația județeană a contractat un credit pentru construcția unui nou terminal la aeroport. Gheorghe Flutur a precizat că o astfel de investiție este absolut necesară în condițiile creșterii numărului de pasageri pe Aeroportul "Ștefan cel Mare". Astfel, el a spus că în primul semestru al acestui an, pe aeroportul sucevean au fost înregistrați 160.000 de pasageri. „Anul trecut, în aceeași perioadă au fost 98.000 de pasageri. Asta înseamnă că anul acesta avem o creștere de 63% a numărului de pasageri, comparativ cu primul semestru din 2017. De aceea se justifică și facem tot ceea ce ține de noi să accelerăm construcția și finalizarea noului terminal”, a spus șeful administrației județene. El a adăugat că până la finalizarea noii investiții,  Aeroportul Suceava a închiriat mai multe containere pentru extinderea cu câte 150 de locuri a terminalelor pentru plecări și sosiri.

Proiectul pentru extinderea terminalului aeroportului prevede construcţia unui spaţiu nou de 1.529 metri pătraţi pentru zborurile externe, precum şi a 141 mp pentru cursele interne

Pentru extinderea terminalului s-a avut în vedere creşterea traficului de pasageri de la 250.000 – 260.000 pe an, la peste 500.000 pe an.

Nu în ultimul rând, președintele CJ Suceava a anunțat că în perioada următoare vor fi începute lucrările pentru construcția unei suport pe care se vor monta antenele necesare pentru punerea în funcțiune a noului turn de control al Aeroportului „Ștefan cel Mare”. Gheorghe Flutur a explicat că pentru aceste lucrări s-au primit toate aprobările necesare.