Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfășurat, în lunile mai și iunie, 362 de acțiuni de control, fiind aplicate 76 amenzi în valoare de 139.300 lei și 46 avertismente. De asemenea, în decursul celor două luni, pe adresa instituției au ajuns 191 reclamații, cele mai multe dintre acestea vizând serviciile operatorilor de telefonie mobilă.

Comisarii județeni au controlat modul de comercializare și etichetare a produselor de panificație și morărit, pe această temă fiind desfășurate 35 de controale.

Potrivit lui Vasile Latiș, comisar șef adjunct al CJPC Suceava, „au fost aplicate șapte amenzi în valoare de 14.800 de lei și șase avertismente. Dintre deficiențele constatate, amintim produse neetichetate conform legislației în vigoare, produse fără etichetă nutrițională și produse pentru care nu era semnalat prețul”.

O altă tematică de control a vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor alimentare și nealimentare în mediul rural.

„71 de acțiuni de control au fost întreprinse, soldate cu 13 amenzi în valoare de 20.100 de lei și nouă avertismente. Au fost depistate produse expirate, produse fără etichetă sau cu etichetă incorectă, prețuri lipsa și unități care nu aveau orarul de funcționare afișat”, a mai completat Vasile Latiș.

O altă acțiune de control a CJPC Suceava a avut în vedere respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice.

În urma celor 26 acțiuni de control au fost aplicate șapte amenzi în valoare de 12.400 de lei și cinci avertismente. De asemenea, au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 322 lei. Comisarii suceveni au găsit produse expirate, dar și produse care nu aveau avertismente referitoare la folosirea lor de către copii.