Primarul uneia dintre cele mai mari localități din județul Suceava, a fost nevoit să ia o decizie dură – să renunțe la sărbătorirea Zilelor Orașului, pentru a avea cu ce să remedieze parțial distrugerile provocate de ploile abundente și inundații.

Decebal Isachi, primarul orașului Dolhasca, al optulea centru urban al județului Suceava, cu o populație de peste 10.000 de locuitori, a anunțat vineri că Zilele Orașului, ce urmau să aibă loc pe 18-19 august, nu mai pot fi sărbătorite anul acesta.

<Este o decizie pe care am luat-o astăzi, după ce mi s-a comunicat suma de la Guvernul României și al tuturor românilor, pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a podețelor calamitate în urma precipitațiilor abundente căzute în ultima perioadă. Orașul Dolhasca a primit „generoasa” sumă de 16.000 lei, le mulțumesc pe această cale celor care s-au gândit ca acești bani sunt suficienți pentru a rezolva măcar în parte avariile care s-au constatat în urma vizitei în teren a comisiei mixte - Prefectura, ISU, SGA Suceava și specialiștii în drumuri>, a spus edilul orașului Dolhasca.

Propunerea de realocare a fondurilor destinate sărbătoririi Zilelor Orașului – 80.000 de lei (de patru ori mai mult decât au primit de la Guvern), eventual și alte sume rămase neutilizate, va fi discutată în ședința de Consiliu Local de marți, 31 iulie.

„Azi am avut de intervenit pe unul dintre acele drumuri distruse de ape, să scoatem o mașină împotmolită, în care se afla o femeie cu brațul rupt, care trebuia dusă la spital. Sunt răspunzător de toate situațiile de acest gen și trebuie să luăm măsuri, chiar de unii vor fi supărați că nu se mai face sărbătoarea orașului. Le mulțumesc oamenilor pentru înțelegere și sper ca la anul, dacă vremea ne ajută, ca și vremurile, încât să avem și bani în buget, să reușim sa organizăm acest eveniment”, a adăugat Decebal Isachi.

Primarul localității sucevene s-a arătat contrariat de criteriile de alocare a fondurilor de la bugetul de stat, în condițiile în care o comună din Teleorman a primit fonduri de 300.000 de lei, iar un oraș cu șapte sate aparținătoare, care necesită toate intervenții, numai 16.000 lei.