Ploile care nu mai contenesc de câteva săptămâni au avut o nouă răbufnire duminică, când, după câteva reprize torențiale, a urmat una extrem de puternică, fenomenul fiind cunoscut drept rupere de nori.

Practic, din cer se revărsau perdele de apă, în stropi mari și grei, vizibilitatea fiind extrem de redusă. Cantitățile imense de apă revărsate în scurt timp nu au mai putut fi preluate de sistemul de canalizare a orașului, pe străzi precum Nicolae Bălcescu, în Centru, formându-se un adevărat râu, care a acoperit atât carosabilul, cât și trotuarele, de o parte și de alta a acestuia.

Mașinile aflate în trafic înaintau cu greu prin șuvoiul de apă care mai că le lua pe sus.

Antrenate de apele învolburate, lăzi de plastic și gunoaie aruncate aiurea erau purtate la vale, plutind printre mașini, imaginea părând desprinsă dintr-un film apocaliptic, care ilustrează Potopul.

Din fericire, revărsarea extremă de precipitații s-a potolit după aproximativ 15-20 de minute, dar apele au continuat să re reverse pe străzi încă pe atât, până să fie preluate de sistemul de canalizare. În cele din urmă, după aproximativ 30 de minute, străzile care au fost acoperite de ape au revenit la normal, mai puțin florile care le înfrumusețează, care au fost strivite de șuvoaiele ce se revărsau cu putere.

Echipele ISU Suceava au intervenit la o curte inundată pe strada Alexandru cel Bun și la îndepărtarea unor copaci căzuți pe străzile Octav Băncilă și Castanilor, evenimente care nu au provocat victime sau pagube semnificative.