Una dintre cele mai cunoscute femei de succes din Suceava, Jeni Mandachi, proprietara Hotelului Imperium, de la intrarea în municipiul reședință de județ, dar și a altor afaceri pornite împreună cu familia sa, a plecat dintre noi, duminică, după o lungă suferință, pe care a înfruntat-o cu zâmbetul pe buze, așa cum o cunoșteau toți.

Jeni Mandachi, de profesie inginer textilist, cu studii făcute la Iași, la Facultatea de Tehnologia și Chimia Textelelor, a devenit cunoscută încă din perioada anilor ‘90, când a fost președinte la Casa de Modă, în paralel demarând și o serie de afaceri, atât cu produse textile, panificație și patiserie, cât și în domeniul distribuției de carburanți.

În perioada 2004 – 2008, Jeni Mandachi a avut un mandat de ales local, în cadrul Consiliului Local Suceava, unde s-a remarcat prin firea sa veselă, optimistă, fiind mereu cu zâmbetul pe buze și capacitatea de a descreți frunțile în momentele mai tensionate, fiind apreciată pentru aceste calități inclusiv de adversarii politici.

Ulterior s-a dedicat în totalitate familiei și afacerilor, ridicând la intrarea în Suceava un hotel de lux, zona fiind dezvoltată apoi prin realizarea altor investiții importante de către fiii săi, Andrei și Ștefan – Palatul Alexander, Magnificus Plaza și Mandachi Hotel.

Duminică, 30 septembrie, cu o lună și jumătate înainte de a împlini 59 de ani, Jeni Mandachi a pierdut lupta cu boala necruțătoare care o măcina de multă vreme, dar pe care a înfruntat-o cu discreție și curaj, fără a-i împovăra cu suferințele sale pe cei din jur, ba chiar fiindu-le alături, ca sprijin, în toate momentele vieții.

„Mama a fost o femeie foarte veselă, care a iubit enorm viața și familia, dar și o mare luptătoare, care s-a luptat cu bolile și suferința cu zâmbetul pe buze. Tocmai de aceea a și fost iubită și apreciată de foarte multă lume. Vrem ca oamenii să și-o amintească așa cum era ea, veselă, zâmbitoare, de aceea îi rugăm pe toți să înțeleagă că dorim să facem trecerea către cele veșnice cât mai discret cu putință”, au spus cei doi fii ai lui Jeni Mandachi, care au ținut ca detaliile privind înmormântarea să nu fie făcute publice, mulțumindu-le celor care le sunt alături, chiar și de la distanță, pentru gândurile bune.

Dumnezeu să o odihnească în pace!