Elevii merg la şcoală vineri, 25 ianuarie, după programul de cursuri normal, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, prof. Cezar Anuţei.

Acesta a adăugat că doar ziua de 24 ianuarie (joi) este liberă, potrivit calendarului anunţat de către Guvern, însă ziua de 25 ianuarie nu a fost declarată zi liberă.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava nu a trimis nici un document şcolilor referitor la ziua de 25 ianuarie, şi nici din partea Ministerului Educaţiei nu au venit recomandări în acest sens. Ziua de vineri este zi de cursuri normală”, a spus Cezar Anuţei.

Referitor la decizia unor şcoli din ţară de a sista cursurile în ziua de vineri, acesta a menţionat că este la latitudinea unităţilor dacă menţin programul de cursuri sau nu, acestea având libertatea de a lua această hotărâre potrivit regulamentului fiecărei şcoli.

Următoarea vacanţă este cea intersemestrială, din perioada 2-10 februarie.

Semestrul al doilea începe pe 11 februarie, iar vacanţa de primăvară care include sărbătoarea Paştelui (catolic: 21 aprilie, ortodox: 28 aprilie), dar şi ziua de 1 Mai, care este liberă, este programată pentru 20 aprilie - 5 mai.

Anul şcolar are 34 de săptămâni, adică 168 de zile lucrătoare.