Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava au anunțat Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava că nu vor organiza cursuri în ziua de vineri, 25 ianuarie.

Cu o zi înainte, alte trei unități trimiseseră informări către instituție cu privire la faptul că nu vor susține cursuri în ziua de 25 ianuarie: Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava și Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc.

Cele cinci unități au stabilit o zi pentru recuperarea materiei.

Reamintim că doar ziua de 24 ianuarie (joi) este nelucrătoare, potrivit calendarului anunţat de către Guvern, iar ziua de 25 ianuarie nu a fost declarată zi liberă.

Referitor la decizia de a sista cursurile în ziua de vineri, IȘJ Suceava a menţionat că este la latitudinea unităţilor dacă menţin programul de cursuri sau nu, acestea având libertatea de a lua această hotărâre potrivit regulamentului fiecărei şcoli.

Următoarea vacanţă a elevilor este cea intersemestrială, din perioada 2-10 februarie.

Semestrul al doilea începe pe 11 februarie, iar vacanţa de primăvară care include sărbătoarea Paştelui (catolic: 21 aprilie, ortodox: 28 aprilie), dar şi ziua de 1 Mai, care este liberă, este programată pentru 20 aprilie - 5 mai.

Anul şcolar are 34 de săptămâni, adică 168 de zile lucrătoare.