Parcările cu plată din municipiul Suceava, inclusiv cele subterane, din Centru, vor putea fi achitate inclusiv prin SMS sau cu cardul, la parcometru sau online, prin aplicaţie, începând din luna martie.

„Imediat după aprobarea bugetului pentru anul 2019, plata parcării se va putea efectua prin SMS, cu card bancar sau cu ajutorul unei aplicaţii smart”, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Pentru a-i putea verifica pe cei care au utilizat aceste metode de plată alternative, echipele de la Poliţia Locală şi responsabilii de parcări din primărie vor fi dotaţi cu dispozitive de verificare a efectuării plăţilor, prin citirea numerelor de maşină.

În prezent, parcările cu plată funcţionează în sistem de autotaxare (parcare Piaţa Centrală, parcare magazin şi hotel Bucovina, parcare str. Ştefan cel Mare şi cele două parcări subterane).

În cursul anului trecut, parcările cu taxă din oraş au generat încasări de 662.577 de lei, aproape dublu faţă de anul 2017, când s-au încasat 359.989 de lei.

Dar comparativ cu anul 2015, când nu erau încă parcometre, încasările au crescut de 18 ori, în acel an încasările totale fiind de numai 36.892 de lei.

Cea mai solicitată parcare cu taxă din municipiul Suceava este cea de la magazinul Bucovina, de unde în 2018 s-au încasat 179.971 de lei.